kesakatusatasuku

Tarinoita me tarvitsemme.

lukuhetki

Tämäkin sivusto kaipaa pieniä -ja pidempiä- juttuja. Välähdyksiä yhteisistä hetkistä harrastuksen parissa,  mukavista hetkistä, löydöistä jotka ovat avanneet ikkunoita menneisyyteen, niistä ajatuksista joita mieleen nousee kun omasta arkirutiinista siirtyy aikaisempien sukupolvien pariin... ongelmistakin joita joskus toivottomalta tuntuva etsiminen on eteen tuonut.

 

Ja monesta muusta asiasta. Paljon on meillä toisillemme kerrottavaa. Vaikka sukututkimus on monesti hiljaista yksin puurtamista, tarkkaa keskittymistä ja syventymistä, sanatonta ja eleetöntä näyttöruudun valon himmeää heijastusta, paperinipun kahahduksia, mikrofilmien kelaamista juuri omaan tutkimukseen keskittyen, on mukana sittenkin myös yhteisöllinen puoli.

 

Siinä on jutuilla ja tarinoilla paikkansa.  Satakunnan Sukututkimusseuran sivustolla on nyt tilaa jutustelulle.  Avoin foorumi jäsenistölle. Tule mukaan kertomaan ja tarinoimaan!

Vähän ohjetta, tottakai.  Jutun voi kirjoittaa vaikka suoraan sähköpostiin, siitähän sen ylläpito helposti kopioi sivustolle. Liitetiedostonakin tulee. Mieluummin ihan yksinkertaisimmalla mahdollisella kirjoitusjärjestelmällä. Vaikkapa niillä joka tietokoneesta löytyvillä muistio, notepad tms yksinkertaisilla tiedostomuodoilla,  rtf-tiedostot aukeavat kaikilla koneilla ja siirto käy sitten mukavasti. Esimerkiksi word-tiedostossa taas liikkuu mukana valtava määrä muotoiluja, rivinvaihtoja jne joita sitten tekstieditoriin siirrettäessä pitää  nyppiä pois... yksinkertaisuus on valttia, tässä hommassa.  Kuviakin sopii mukaan. esimerkiksi jpg-tiedostot huljahtavat sivuille oikein vikkelästi, toki kannattaa ennen lähettämistä pienentää niiden tiedostokoko sellaiseksi että aukeavat sitten nopeasti hitaammillakin yhteyksillä. Suuria tiedostoja ei kannata nettiin laittaa. näyttöjen tarkkuus kun on sellainen että sadan kilotavun kuva on jo tarkin, sen voi vaikka seinälle tykillä heittää eikä rakeisuutta näy.Megaisessa menee se  ylimääräinen tarkkuus aivan hukkaan, eikä niitä sitten paljon sivulle mahtuisikaan.

Kuvan fyysinen koko ei juuri mitään merkitse, kyllä sen sitten ylläpito sovittaa ja asemoi juttuun mukaan.

Tulikohan tuo nyt varmasti tarpeeksi vaikeasti selitettyä? Toivotaan nyt ettei kukaan pelästynyt heti alkuunsa. Ei sen niin väliä ole, kunhan nyt jonkinlaisena tekstinä juttu tulee niin kyllä se sitten sivuille saadaan. Voi ihan hyvin toimittaa paperiversionakin, jos se tuntuu luontevammalta.  Perille tulee vaikka jollekin hallituksen jäsenelle käteen työnnettynä, ei tehdä hommasta vaikeaa.  Sähköpostiosoite on satasuvut(at)gmail.com,  sitä pidetään herkeämättä silmällä...

Mitä kaikkea tämä osasto sivuillamme voi sisältää, sitä en sivuston teknisenä aputoimittajana tiedä -aika näyttää, ja kenties ainakin hallituksen jäsenet osaavat antaa vinkkejä ja  ehdotuksia,  ja kuten aina vuorovaikutteisissa sivustoissa, oma sivukulttuuri muodostuu sitten yhdessä tekemällä.

 

 

 appels 001

 

Pin It